Centar promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama

Pomoć žene nema cijene II

Naziv projekta: Pomoć žene nema cijene II

Prijavitelj: Centar promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama

Partneri: Centar za socijalnu skrb Šibenik, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Šibenik, Sportsko društvo Spartak

Ukupna vrijednost projekta: 1.474.450,00 kn

Iznos EU sufinanciranja: 1.474.450,00 kn

Razdoblje trajanja projekta:

Posredničko tijelo 1.razine: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Posredničko tijelo 2.razine: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

Kratki opis projekta: Povećanje zapošljivosti teže zapošljivih žena uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na širem području gradova Šibenika,Drniša i općina Primošten, Unešić. Kroz projekt će se zaposliti 30 teže zapošljivih žena na način da će skrbiti za minimalno 180 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Time će dugotrajno nezaposlene žene dugoročno ostvariti zaposlenje, posebno zbog postojanja sve veće potrebe za njegom starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, zbog nesigurne situacije na tržištu rada. Starijim i nemoćnim osobama je neophodno pomoći u svakodnevnim aktivnostima poput dostave namirnica, obavljanja svakodnevnih kućanskih poslova (čišćenje, peglanje, kuhanje), plaćanja računa i sl.

Ciljevi projekta: Cilj projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području gradova Šibenika, Drniša i općina Primošten, Unešić. Kroz projekt će se zaposliti 30 teže zapošljivih žena na način da će skrbiti za minimalno 180 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Lokacija projekta: Gradovi Šibenik i Drniš, općine Primošten i Unešić

Svrha projekta: Provedbom projekta će se pripadnicima ciljane skupine Poziva (nezaposlenim ženama) omogućiti kontinuirani rad u periodu od 6 mjeseci što će im povećati šanse za zaposlenjem po završetku projekta jer će postati konkurentnije na tržištu rada. Tim aktivnostima će se utjecati na poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika (starije i nemoćne osobe) i olakšanje njihovog svakodnevnog života.