Centar promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama

Udruga Centar promocije volonterstva održala završnu konferenciju projekta “Pomoć žene nema cijene II” u Šibeniku

svi 15, 2023 | Zaželi II

Dana 15. svibnja 2023. s početkom u 14:00 sati u Šibeniku održana je završna konferencija projekta „Pomoć žene nema cijene II“ (UP.02.1.1.16.0229) čiji je nositelj udruga Centar promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama.

Provedba projekta je trajala 8 mjeseci tj. od 16. rujna 2022. do 16. svibnja 2023. godine na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 195.693,14 eura (1.474.450,00 kn). Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Šibenik i SPORTSKO DRUŠTVO SPARTAK.

U sklopu projekta zaposleno je 30 teže zapošljivih žena koje su se svakodnevno skrbile za minimalno 180 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Nakon završetka konferencije prisutni su ostali na druženju, gdje su uz osvježenje razmijenili dodatna iskustva, kako bi mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Centra promocije volonterstva i pomoći ranjivim skupinama